CV Leo Willemen

Leo WillemenLeo Willemen is op 13 oktober 1944 in Tilburg geboren, in de Sint Josephstraat op de Koningshoeven. Hij stamt uit een muzikaal gezin waarbij als het ware eten bijna even belangrijk was als muziek maken en zingen.

Met zijn eerste instrument – een blikken trommel – bracht hij, net uit de luiers, de huis- en buurtgenoten reeds in beroering. Ook ’trommelde’  hij al vroeg op de piano die in de ‘voorkamer’ stond; -tegen beter weten in- wilde hij geen pianoles nemen, maar bleef op zijn eigen manier het instrument bespelen.

Na de trommel en de mondharmonica volgde het kerkorgel en de gitaar, met welk laatste instrument hij als solozanger ooit volle zalen trok, met o.a. Heintje Davids, de Zangeres zonder naam, Willeke Alberti, Sandra Reemer, e.v.a.. Een boek vol foto´s, jury- rapporten, programmaboekjes, raamplakkaten; cassettebandjes, bekers etc. etc. zijn nog nostalgische getuigenissen uit die tijd.

Leo WillemenHet ‘trommelen’ op de piano won het uiteindelijk van de gitaar. Hij kan nog steeds geen muzieknoot lezen  en beroert dan ook meer de toetsen ongeveer ‘in willekeurige volgorde’.

Toon Hermans was en is nóg steeds zijn grote inspiratiebron en “hulpje”; en niet alleen op muzikaal terrein. In de afgelopen ca 50 jaar ontwikkelde Leo een geheel eigen, onnavolgbare (en door hem zelf nog steeds niet te snappen) techniek en stijl.

In de loop der jaren componeerde hij een aantal piano-improvisaties.  Zijn opvatting: muziek =  emotie // muziek is als de wind, klinkt niet alleen door in zijn speelstijl maar ook in zijn eigen composities.

Spelend bij de gratie van de improvisatie.

2 gedachten over “CV Leo Willemen”

  1. Hallo verre buurtjes.
    Vanuit de andere kant van de aardbol de website bekeken,zoals al eerder de conclusie getrokken,Leo,je bent geniaal.
    YOU DID A GREAT JOB!
    lots of love de Bruintjes uit Australie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.