CV’s musici, Huisconcerten

De activiteiten van de Stichting zijn enige jaren opgeschort geweest; de onderstaande CV’s zijn deels uit de jaren 2002/2003 ten tijde van het ELBRIMALE jubileum koffieconcert en de ELBRIMALE concertserie en deels van recente datum. De CV’s zijn ontleend aan de bij de concerten verstrekte programma-beschrijvingen. De data van hun optreden voor “ELBRIMALE” staan erbij aangegeven.

Nick van den Bogaard, klassiek gitaar

Nicky is geboren in 1977 in het pittoreske Vierlingsbeek op de grens van Limburg en Noord Brabant; dé provincies waar muziek met de paplepel wordt ingegoten.

Nicky van de BogaardOp 7-jarige leeftijd heeft Nick ca 3 jaar blokfluitles genoten, nog eens gedacht om daarmee serieus verder te gaan, maar kwam – in de voetsporen van zijn vader (ook gitarist)  – toch onvermijdelijk bij de gitaar terecht.

Op zijn 10e begonnen met klassiek gitaar, om zo een technische basis te hebben voor de elektrische gitaar, hét instrument van de nieuwe generatie; toch verliep de loopbaan anders dan hij als tiener had gepland. Bij zijn eerste leraar Bauke Oosterhout op de muziekschool te Boxmeer werd al snel duidelijk dat Nick talent en grote belangstelling had voor de klassieke richting. Julian Bream, John Williams, Pepe Romero e.a. zijn dé inspiratiebronnen en grote voorbeelden.

Na zijn VWO was het dan ook een logische stap om naar Brabants Conservatorium in Tilburg te gaan; Hein Sanderink werd zijn gitaardocent.  Hier behaalde hij in 2000 en 2002 respectievelijk de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Diploma klassieke gitaar, beide cum laude. Nick heeft zich gespecialiseerd in de fingerpicking stijl en in de barok. Twee uiterst verschillende stijlen. Gedurende zijn studie heeft Nick masterclasses gevolgd bij internationaal gelouterde gitaristen w.o. : David Russell, Carlo Marchioni, Zoran Dokic, Michael Langer, Raphaella Smits en Enno Voorhorst. Nick is winnaar van het Brabants Gitaarconcours en het Nederlands Gitaarconcours voor jonge gitaristen. Tijdens zijn conservatoriumstudie vromde hij samen met zangeres Maartje Kniest het “Duo Romancéro”. Dit duo heeft een Latin/Spaans?jazz repertoire. Sinds 2007 is Nick vaste gitarist en componist van de Flamenco/Latin/popband “Raffa”. Nick is voorwaar geen onbekende bij ELBRIMALE, hij is bestuurslid geweest van de Stichting en heeft reeds meerdere malen bij de ELBRIMALE huisconcerten én bij de ELBRIMALE concerten in concertzaal Het Cenakel te Tilburg, ons van zijn gitaarsspel laten genieten. Ga er maar eens goed voor zitten !!

………luister in stilte, kijk eens naar zijn muzikale virtuoze vingers en geniet met volle teugen.

( 10 juni 2001; 9 juni 2002; 17 november 2002;17 april 2010, 2 oktober 2011)

Mieke Heurneman, piano

Mieke, in 1972 geboren in Arnhem, studeerde van 1990 tot 1996 Algemene Letteren aan de Universiteit in Utrecht en specialiseerde zich in Cultuurgeschiedenis en Cultuureducatie.

Sindsdien heeft ze als freelancer aan diverse culturele projecten gewerkt, waaronder tentoonstellingen, boeken, artikelen en lesmateriaal op het gebied van (omgevings)geschiedenis. Naast haar freelance-opdrachten werkt ze sinds een half jaar als educatief medewerker bij de Federatie Stichts Cultureel Erfgoed te Utrecht.

De culturele genen waren van jongs af aan reeds actief. Op haar tiende kreeg ze haar eerste pianolessen aan de Arnhemse Muziekschool, na twee jaar elementair muziekonderwijs te hebben gevolgd. En aangezien men met piano nooit is uitgeleerd, worden er in Utrecht nog steeds pianolessen gevolgd.

In 1994 voerde ze samen met drie andere pianisten het beroemd geworden Canto Ostinato van de Nederlandse componist Simeon ten Holt uit. Sinds 1993 speelt Mieke regelmatig samen met fluitist Henny Kromhout; het duo treedt regelmatig op bij uiteenlopende gelegenheden.

In 1998 hebben we haar gevraagd samen met fluitist Henny Kromhout (zie onderstand) het tweede ELBRIMALE concert op te luisteren. Veelal hoort men de fluit ingebed in een groot orkest: des te meer was het verrassend te horen hoe in de rustieke omgeving van een woonkamer de fluittonen door Mieke op de vleugel werden gedragen.
De pianosolovertolking van Mieke, delen uit Le Carnaval des Animaux van Camille Saint-Saëns, en haar quatre-mainsspel met Brigitte waren een lust voor het oor. Ook de muzikale cultuur zit wel goed bij Mieke. Fijn dat we dat vandaag weer eens mogen horen.

(30 mei 1999;9 juni 2001,16 maart 2003)

Henny C. Kromhout, dwarsfluit

Henny C. Kromhout - Mieke HeurnemanHenny, geboren in 1947, speelt al van jongsafaan fluit. Als tiener kreeg hij zijn eerste lessen van Rien de Reede, die nu als 1e fluitist in het Koninklijk Concertgebouw speelt.

Henny en Rien deden met het Fluit- en tamboerkorps Kunst en Genoegen uit Leiden, reeds mee aan het Wereldmuziekconcours te Kerkrade en werden meteen de 1e keer wereldkampioen in de betreffende klasse.

In 1973 debuteerde Henny (opgeleid tot recreatie/planoloog) in de Enka Orkest Vereniging te Velp, waar hij nu sinds jaar en dag als 1e fluitist fungeert.

Het orkest speelt een symfonisch repertoire; er is en was een  boeiende samenwerking met vele solisten van niveau, o.a. met Daniël Wayenberg, Han de Vries, Peter Wispelwey, Miranda van Kralingen, Emmy Verhey etc.

Vanuit het orkest ontstaan ook kamermuziekensembles, optredens bij zomeravondconcerten (o.a. in Kasteel Rozendaal, Lions concerten) en concerten in huiselijke kring.
Hoewel er altijd al veel muziek is geschreven voor piano en fluit is er pas na de tweede helft van de 19e eeuw de muziek geschreven voor de moderne fluit met alle mogelijk-heden die daardoor zijn ontstaan; meer dan in het verleden is daardoor een mooi en harmonieus evenwicht mogelijk gemaakt tussen beide instrumenten, een kolfje naar de hand van Henny die in het ELBRIMALE concert van 30 mei 1999 als solist én samen met Mieke Heurneman zijn prestaties van het wereldmuziekconcours nog eens over kon doen in de Lekkerbeetjenlaan.

Vandaag in het Cenakel zullen zijn gepassioneerde fluittonen melodieus galmen en weg-sterven tussen de oude gewelven. Een hemels vooruitzicht…

(30 mei 1999; 9 juni 2002; 16 maart 2003;)

Sanne Schoffelen, piano

Sanne SchoffelenSanne Schoffelen is in Tilburg geboren op 30 mei 1983. Op 7-jarige leeftijd kreeg ze voor het eerst pianoles. Aangezien haar broer en vier zussen ook les hadden, was het huis tot een paar jaar geleden voortdurend gevuld met pianomuziek. Hoewel er twee piano´s stonden, speelden ze ook geregeld met z´n tweeën op één piano. Zo werd voor Sanne het quatre-mains spelen een van haar favoriete bezigheden.

Op 13-jarige leeftijd deed ze voor het eerst mee met het Prinses Christina Concours. Dit vond zij zo´n leuke ervaring dat ze de twee jaar daarna ook heeft meegedaan.

Op voorspraak van haar pianoleraar Ronald Boons deed Sanne op 29 mei 2000  mee met het ELBRIMALE Koffieconcert;  in datzelfde jaar volgde zij de vooropleiding voor het Conservatorium bij pianodocent Bart van de Roer. Tot een heuse Conservatoriumstudie is het echter niet gekomen omdat de studie Moleculaire Levenswetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen uiteindelijk toch haar definitieve keuze werd.

Inmiddels werkt ze in Nijmegen als promovenda op de afdeling bio-organische chemie. Haar pianolessen heeft ze met veel plezier voortgezet bij Sebastiaan Oosthout. Verder vormt ze sinds een aantal jaren een duo samen met klarinetiste Maaike van de Heuvel en speelt ze graag samen met fluitiste Rosalie Teeuwen en sopraan Annemie Gielen.

Dat we het hier over een pianotalent hebben staat buiten kijf; ook het heerlijk samenspel destijds met harpiste Jeanne Verhoeven weten velen zich nog goed te herinneren.

Haar enthousiasme voor de muziek en om anderen daarvan te laten genieten, legt ze met overgave in haar pianospel; het grote bereik van de vleugel weet ze in de volle breedte uit te nutten. De moleculaire geluidstrillingen worden door haar toetsenspel omgezet in fraaie tonen, in de wetenschap dat ons dat als “muziek in de oren zal klinken”.  Ga er maar eens voor zitten…

( 27 mei 2000; 9 juni 2002; 17 november 2002; 18 en 19 april 2009)

Jeanne Verhoeven Olijslagers, harp, piano, accordeon

img006Jeanne is in Uden geboren, doch getogen in Vught. Vanaf haar 7e jaar volgde zij piano én accordeonles. Door het aldus bespelen van de klaviertoetsen horizontaal en verticaal ontwikkelde Jeanne vanaf haar prille jeugd een virtuositeit die haar op de dag van vandaag tot een zeer ervaren musicienne heeft gemaakt.

Gekozen voor het hoofdvak piano werd de studie vervolgd aan het Brabants Conservatorium te Tilburg bij docent Gerard van Blerk. En omdat er op dat moment aldaar te weinig “strijkers” waren, nam ze de kans om vioolles te nemen bij viooldocent Laslo Revesz, met beide handen aan. Een beslissende stap voor haar carrière, want mede daardoor werd voor haar de grote liefde voor het snaarinstrument onbewust geboren.

De snarenpartij van een piano en nog zichtbaarder, die bij een vleugel, is nagenoeg gelijk aan de harp. De lijn ~toetsen~snaren~harp werd steeds duidelijker manifest; de grote affiniteit met de harp leidde er tenslotte toe dat Jeanne op latere leeftijd nog aan een harp-studie begon bij de bekende harpdocente Erica Waardenburg en zij het staatsexamen “harp” behaalde.

Al vroeg gaf Jeanne pianolessen op de muziekschool de Speeldoos in Vught; zij is verbonden als pianodocente aan de Meierijse Muziekschool te Schijndel en als harpdocente aan het Centrum Voor Kulturele Vorming (CKVU) te Uden.

Jeanne is al tientallen jaren bij insiders een bekende in de regio en ook ver daarbuiten. Is een veel gevraagde en druk bezette persoonlijkheid, treedt op bij vele muzikale evenemen-ten met een grote diversiteit; zowel als soliste als samen met andere musici. Met haar veelzijdigheid en grote ervaring bestrijkt ze velerlei muzikale terreinen, zowel kamermuziek, de klassieken, modern als frivool. Voor de derde keer neemt Jeanne deel aan het ELBRIMALE concert; wij kunnen er niet genoeg van krijgen.

( 27 mei 2000; 16 juni 2001; 9 juni 2002; 2 oktober 2011)

Ineke Vorst, harp

IIneke Vorstneke Vorst, geboren in 1977, begint haar harpstudie op tienjarige leeftijd aan de bekende Limburgse Muziekschool Kreato bij Josephine van Son.

Na het atheneum vervolgde zij haarharpstudie aan het conservatorium van Maastricht. Aanvankelijk studeerde Ineke daarbij Theresia Rieu, vervolgens bij Masumi Nagasawa. In 2000 sloot Ineke zowel de studie docerend, als studie uitvoerend musicus met goed gevolg af.

Door haar uitstekende eindexamenresultaten werd zij in de gelegenheid gesteld zich nog verder te specialiseren in de Tweede Phase, op solorepertoire, kamermuziek en orkestrepertoire. In 2002 slaagde zij met een negen voor de examens ter afsluiting van deze specialisaties.

Ineke is actief als soliste in recitals, speelt in tal van orkesten, werkt samen met koren en verzorgt regelmatig achtergrondmuziek. Haar doel is de veelzijdigheid van zowel haar vak als van de harp als instrument, zoveel mogelijk te kunnen ervaren en uit te dragen aan een breed publiek.

We zullen vandaag, juist in Het Cenakel, van deze doelstelling volop kunnen genieten.

(16 maart 2003;)

Het Wiener Trio; viool, piano, accordeon

Het Wiener TrioHet Wiener Trio is ontstaan in 1976. In 1977 volgde het eerste radio-optreden bij Omroep Brabant; in 1987 in diverse radio-uitzendingen van de VARA en de EO. In 1983 kwam de eerste LP uit “Frühling in Wien”.

Het Wiener Trio vormt een succesvol Brabants ensemble op het gebied van de Weense muziek en met name op het gebied van de klassieke salonmuziek uit de jaren 1920-1940.

Het Trio bestaat uit Jos Brocken-viool; Hans van den Boomen-piano en Henri Lievens-accordeon. Een unieke combinatie op het gebied van de Weense salonmuziek; op de in het algemeen begeleidende klanken van de piano ontvouwen zich iedere keer weer melodieën, waarbij dan weer de viool, dan weer de accordeon, maar ook de piano het voortouw nemen.

De zo afwijkende typeriringen van de instrumenten zorgen steeds weer voor een afwisselend en divers klankbeeld. Het Wiener Trio staat borg voor een heerlijk te beluisteren klank en virtuositeit. 

Het Wiener Trio is te horen en te zien op diverse CD’s, Video’s en DVD’s, o.a. ook op een CD samen met de groep “de Sjawi’s” uit Valkenswaard uitgebracht in 2000.
( 16 febuari 2003;)

Maaike van den Heuvel, klarinetiste

elbrimale3 (3)Maaike (Almelo 25-6-1983) komt uit een muzikale familie; haar vader speelt veel viool, aardig cello, een beetje piano en een paar noten klarinet en moeder bespeelde werkelijk de hele blokfluiten-familie.

Toen Maaike op haar zevende een instrument mocht kiezen ging ze voor de klarinet, maar dat ging niet door; jammer en helaas: haar voortanden waren net aan het wisselen.

Dus werd het eerst een paar jaar blokfluit spelen; dat was in huize Van den Heuvel, zoals gezegd, beslist geen onbekend instrument. Uiteindelijk kon er toch worden overgestapt naar haar eerste voorliefde: de klarinet.

Naast het vele studeren en oefenen, waarbij handen en adem vechten om het optimale benutten, vindt Maaike het geweldig leuk om samen met andere muziek te spelen. Zo speelde ze van jongsafaan o.a. in twee jeugd-symphonie orkesten w.o. Symphonia Jong Twente en natuurlijk in de plaatselijke harmonie: Advendo Lochum. Ook in ad hoc samengestelde orkestjes was en is Maaike een graag geziene musicus.

En bij gelegenheid is het samenspelen in kleinere groepjes eveneens een geliefde bezigheid. Tijdens haar studie aan de Universiteit in Nijmegen is Maaike blijven musiceren: een welkome afwisseling na het stevig blokken en de studentikose bedrijvigheid.

Maaike speelt in het SBN,Het Symphonie Blaasorkest Nijmegen, in een klarinet- kwartet en met verschillende andere kleinere musicale ensembles. In Nijmegen leerde ze ook Sanne Schoffelen kennen en sindsdien behoort het duaal samenspel van klarinet en piano tot het favoriete musiceren; juist ook erg uitdagend, temeer omdat er niet zoveel muziek is geschreven, speciaal voor deze instrumentale combinatie. Van dit bijzonder samenspel van handen en adem  mogen wij vandaag de gelukkige getuigen zijn.

( 18 april 2009)

Jan Van Dam, accordeon, piano, keyboard

Jan van Dam met accordeon op straatspeeldag in Hilversum Jan Van Dam is geboren in Vught en daarna – na wat omzwervingen via St.Michielsgestel en Nijmegen – vanaf 1961 weer woonachtig in dit fraaie Brabants dorp.

Zijn beroep – leraar Frans – is ook medebepalend geweest voor zijn muziekkeuze : hij is een groot liefhebber van het Franse chanson en van musette-muziek. Actief met muziek bezig zijn heeft altijd een grote rol gespeeld in zijn leven.

Op gymnasium Beekvliet te Sint Michielsgestel kreeg hij pianoles van Piet Hörmann, de toenmalige organist van de St. Jan in Den Bosch. Na zijn studie in Nijmegen werd Jan docent Frans aan het St.Janslyceum in Den Bosch en het Rodenborchcollege in Rosmalen; de vrije tijd werd en wordt hedentendage nog steeds gevuld met muziek, zowel vocaal ( Russisch orthodox koor en Vught Vocaal) als instrumental (piano, keybord, accordeon).

Via talentvolle leerlingen destijds leerde hij de wereld van de musicals goed kennen. En nooit uitgeleerd zijnde, heeft hij nog steeds accordeonles bij de bekende accordeonspecialst Charles Eekels in Vught. Zijn repertoire is in de loop der jaren gevormd en enorm uitgebreid: Franse chansons, musette, tango, muziek van de Balkan via Wenen tot in de Jordaan, smartlappen, Brabantse liederen en licht klassieke muziek, kortom veel nummers met een nostalgisch tintje. Als achtergrondmuziek en omlijsting van een evenement komt het spel van deze enthousiaste muziekliefhebber het beste tot z’n recht.

(17 juli 2009, 5 mei 2010)

Babs Van der Graaf ; dwarsfluit

Babs van der GraafBabs van der Graaf is geboren te Waalwijk. Op 9-jarige leeftijd begin zij met fluitlessen aan de Waalwijkse muziekschool bij Cees van Rooij en Ilse Vromans.

Op dertienjarige leeftijd werd zij toegelaten tot de vooropleiding van het Brabants Conservatorium. Hier studeerde zij in 2000 af voor Docerend Musicus bij Hanni Barendrecht. Zij vervolgde haar studie voor Uitvoerend Musicus bij Leo Berendse en behaalde in december 2003 haar tweede fase diploma.

Zij volgde verschillende masterclasses bij o.a. Peter Lucas-Graf (It.) bij William Bennett (E), Wally Hase (Dld) en Benolt Fromanger (Fr) en genoot enige tijd privélessen bij Rien de Reede in Amsterdam. Babs speelde in verschillende kamermuziekbezettingen en in verschillende orkesten zoals het Nederlands Promenade Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest, De Nürberger Symphoniker en last but not least met André Rieu.

Zij was eerste fluitiste van het Nationaal Jeugd Orkest in 2006 o.l.v. Mark Wigglesworth. Als fluitdocente is Babs verbonden aan de Muzerije te ‘s-Hertogenbosch en aan het centrum voor de kunsten te Heusden. Fijn dat we vandaag van dichtbij eens kunnen genieten van de bijzondere combinatie van adem en vingers die ons als hemelse muziek in de oren zal klinken.

(17 april 2010)

Maartje Kniest, zangeres

Maartje KniestMaartje is afgestudeerd in de richting schoolmuziek (mei 2004) met als musiceervak: zang. Tijdens haar opleiding was zij zangeres van de funkpop-band “Rif” en vormde zij samen met Nicky van den Boogaard het “Duo Romancéro, een gitaar/zang duo met easylistening op hun repertoire.

Na haar opleiding is Maartje gaan werken als muziekdocent aan de PABO te Nijmegen en stond zij samen met Nanneke Piek op de planken met de zelf geschreven muziektheatervoorstelling ‘Een kijkje in de kamer van…’.

Ook heeft zij als zangdocente gewerkt bij de popvereniging “Kubus” van de universiteit van Tilburg, de muziekschool Grosveld in Tilburg en bij het kunstencentrum “De Lindenberg”in Nijmegen. Kortom een veelzijdige musicienne, die met een heerlijke stem in breed bereik zowel jongeren als ouderen weet te boeien.

(17 april 2010, 2 oktober 2011)

Bryan Segers, piano

Bryan is 16 jaar jong,  op 25-1-1994 geboren in Den Bosch.  In zijn 3e levensjaar speelde hij al thuis op het orgel van zijn moeder, als er een CD op stond probeerde hij dat al na te spelen; Alla Turca van W.A.Mozart was toen al een van zijn favorieten. Gek genoeg verdween gaandeweg de belangstelling voor muziek; en opeens op 12 jarige leeftijd was het er weer en wel in versterkte mate.

Bryan SegersBryan ging op pianoles bij de bekende pianodocent Peter Zimmerman op de Bossche muziekschool “De Muzerije” (locatie: Perron 3 te Rosmalen)  Al snel bleek dat het sluimerende talent vanuit de kleutertijd niet verdwenen was; integendeel: sporten vindt ie maar niks, maar muziek maken vindt hij erg leuk en is zijn grote passie geworden.

Als zijn studietijd bij het Person College er straks op zit, is het concervatorium in Amsterdam zijn volgende stap. Twee doelen heeft Bryan voor ogen: concertpianist én componist te worden, dat laatste speciaal voor filmmuziek ziet hij wel zitten; en lekker improviseren. Met een speciaal computerprogramma weet hij zijn ingevingen nu al reeds in noten en muziek om te zetten, 84 eigen composities en vrije bewerkingen staan erop.

Een grote droom van Bryan is om voor een groot publiek het 2e en 3e pianoconcert van Rachmaninov te kunnen spelen. Zij doel: mensen te boeien met zijn muziek; zijn zij tevreden dan is hij het (meestal) ook. Muziek vol klankkleur, virtuositeit en emotie, zoals bijv. de Russische muziek, lekker snel spelen en af en toe eens fijn hard uithalen, maar ook mooi rustig romantisch; dat zijn zijn geliefde muziekuitingen.

Inmiddels heeft Bryan diverse optredens op zijn naam staan o.a. in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Een huisconcert zoals vandaag is een nieuwe uitdaging. Ga er maar eens goed voor zitten en laat u verrassen door deze talentvolle pianomaestro in de dop.

(18 april 2010, 2 oktober 2011)

Carol Aflat, tenor/accordeon

Carol AflatCarol Aflat is geboren op 16 augustus in Hateg in Roemenië. Hij komt uit een gezin van 4 kinderen. Carol kreeg op zijn 7e jaar de eerste accordeon van zijn vader, begon mee te zingen in locale kerken en begeleidde zichzelf  op de accordeon; hij heeft de muziek zelf leren spelen zonder muzikale scholing of begeleiding op dit gebied. Vanaf zijn 25e levensjaar zocht hij zijn geluk in de hedendaagse Europese Unie. Carol begon op straat te spelen met accordeon en vulde dat gaandeweg met zijn  stem aan. De goede reacties op straat vervulde hem in het begin met ongeloof. De reacties pasten niet in zijn eigen belevingswereld; zo bijzonder kon het niet zijn, dacht hij. Na verloop van tijd kwam hij er achter dat hij ook veel beroemde operaliederen kon zingen en begon deze op straat te presenteren.  Vele mensen waardeerden zijn straatoptreden en herkende ook in zijn fantastische stem de emotie van het lied.  Maar naast de emotionele vertolking, vereist zingen en optreden voor een verdere carrière ook de nodige professionaliteit; daartoe is Carol onlangs begonnen met zang – en performancestudie bij Hilde van Kuijeren in Baarn. De komende maanden zullen ook benut worden voor het realiseren van een nieuwe CD waarvan de voorbereidingen gestart zijn. Velen rondom hem zijn het er over eens dat de stem van Carol een breed publiek zal bekoren en van de straat af moet. Vandaag is zijn allereerste binnenoptreden voor publiek in Nederland; een geweldige primeur dus. Spannend. Laat ons samen luisteren naar deze ruwe diamant en mèt hem hopen dat zijn dromen in vervulling zullen gaan.

(18 april 2010)

Kelly Thomassen, zangeres

Kelly ThomassenGeboren in juli 1978 te Geleen en al zingend en dansen is ze opgegroeid. Op 10 jarige leeftijd heeft ze auditie gedaan voor de vooropleiding “dans” in Maastricht en werd aangenomen. Na deze opleiding afgerond te hebben, is ze doorgestroomd naar de dansaccademie, musicaltheater in Tilburg.

Hier kreeg ze voor het eerst zangles (van o.a. Edward Hoepelman) en kreeg ze de smaak van het zingen te pakken. Gedurende en na de opleiding heeft ze aan diverse producties/uitvoeringen/musicals meegedaan als zangeres/danseres. In juli 1999  is Kelly afgestudeerd. Na deze opleiding trad ze in 2000 toe als zangeres bij de coverband “Marasquin”, waarmee ze tot op heden op feesten & partys optreedt.

Het repertoire is heel breed o.a. easylistening/latin/soul/pop/rock. Met de toetsenist van de band, Rob Grosveld, treedt Kelly regelmatig op bij huwelijksmissen, verzorgingscentra, recepties etc.; ook vandaag brengen zij beiden twee liederen ten gehore. Het ~bij puur toeval~samen met Leo Willemen optreden was in januari j.l. zo succesvol dat zulks voor herhaling vatbaar was. Het dansen in nu wat lastig in Huize ELBRIMALE, maar u boft toch, want het is dus vandaag wederom genieten geblazen met deze veelzijdige zangvertuose.

(18 april 2010, 2 oktober 2011)

Ensemble MuZamiek, harp, mezzo-sopraan, gitaar

Het Ensemble MuZamiek wordt gevormd door: Jolique Ypenburg, harp; Nanneke Piek, mezzo-sopraan; Wim Klumpers, gitaar.
Jolique  Ypenburg (1986 te Heerlen) startte met haar harplessen op 7-jarige leeftijd bij Inge Frimout-Hei. Hierna vervolgde zij haar lessen bij Mariska Pool en Sacha Nierich. In 2003 toegelaten aan de conservatoria in Utrecht en Tilburg. Daarnaast volgde Jolique diverse master-classes bij o.a. Daphne Boden, Erika Waardenburg, Edward Witsenburg en Isabella Tourin. Na met succes de bachelorstudie tot uitvoerend en docerend musicus in Tilburg te hebben afgerond en is zij gestart met de master-opleiding, waarin zij zich richt op het hedendaagse harprepertoire en het arrangeren voor de instrumenten-combinatie harp en gitaar. Jolique is werkzaam als harpdocente en verleend regel-matig haar medewerking aan uiteenlopende harpprojecten. Sinds 2005 vormt zij met haar echtge-noot het Klip-ensemble, waarbij harp, gitaar en zang gecombineerd worden. Haar baan en master-studie conservatorium combineert zij met de studie geneeskunde aan de Universiteit Maastricht.
Nanneke Piek ( 1979 te Oss) studeerde in 2002 cum laude af voor de studie Schoolmuziek en in 2009 voor de studie Solozang aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Zij kreeg zanglessen van Antoine Kop, Hans Smout, Reina Waagenaar en Pierre Schuitemaker. Momenteel studeert zij de masteropleiding conservatorium en is zij bezig zich te specialiseren in Spaanstalig lied- en Zarzuelarepertoire.  Zij volgt haar zangstudie bij Hanneke Kaasschieter en Xenia Meijer. In het dagelijks leven is Nanneke werkzaam als zangdocente aan het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven en “doet” zij regelmatig klassieke concerten. Zo was zij o.a te zien en te horen als soliste in het Requiem van Durufle, de Schubertiade en het Gloria van Vivaldi. Eveneens speelde zij hoofd-rollen in de muziektheaterproducties “Open Raam” en “Ik denk je hier bij mij” en was zij naast Liesbeth List een van de solisten tijdens het concert ter ere van dodenherdenking 2010 in de gemeente Roosendaal.
Wim Klumpers, (1980 te Voorst) begon in 1998 met privéles klassiek gitaar bij Julia Bognar. In 2004 werd hij toegelaten tot het Tilburgs Fontys Conservatorium en studeerde hij in 2009 af bij docent Hein Sanderink. Reeds lange tijd is Wim werkzaam als gitaardocent bij diverse muziekscholen, w.o. Het Kunstpodium en Centrum voor de Kunsten Roosendaal. Wim heeft ruime speelervaring bij verschillende gitaarensembles en beschikt over een zeer uiteen-lopend repertoire. Vanaf 2005 vormt Wim samen met Jolique van Ipenburg, het Klip-ensemble, waarvoor hij diverse arrange-menten heeft geschreven. Hij verleent regelmatig zijn medewerking bij concerten van MuZaMiek.

(15,16,17 april 2011, 2 oktober 2011)

Trio Mouselon; piano, klarinet, cello

Trio Mouselon wordt gevormd door: Ine Sinnige,klarinet; Lotte Beukman, cello; Natasja Douma, piano. Ine Sinnige-Worm, geboren te bergeyk (N.Br.) begon op 9-jarige leeftijd met haar klarinetstudie. In 1981 startte zij haar concervatoriumopleiding aan het Haags Conservatorium (docent) en daarna aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Piet Honingh (uitvoerend musicus). Vanaf 1981 tot 2005 maakte zij deel uit van de Koninklijke Millitaire Kapel waarin zij vele jaren als plaatsvervangend concertmeester fungeerde en ook als solist optrad. Ine maakte deel uit van The European Chamber Ensemble en speelt regelmatig in diverse andere ensembles w.o. het Ensemble ANIMA en het Mariskwartet. Ine kan inmiddels bogen op een internationale carrièrre.

Lotte Beukman studeerde cello aan het HaagsConservatorium bij Godfried Hoogeveen en Dimitri Ferschman. Tijdens haar studie maakte zij deel uit van diverse jeugdorkesten w.o. het Schlweig Holstein Musik Festival Orchester. Regelmatig treed zij op in beroepsorkesten en –ensembles zoals: Amsterdam Sonfonietta, Het Kobinklijk Concertgebouw Orkest, het Schönberg Ensemble en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Naast cellodocente is Lotte actief als continospeeelster bij o.m. het Residentie Bach Orkest, het Laurens-Bachorkest en in andere barokensembles. Samen met organist/klavecinist Albert Moerman richtte zij in 2007 het Ensemble Camerata Delft op, dat zich concentreert op oude muziek in kleine bezetting. Lotte bespeelt o.a. een Vlaamse Cello uit 1750.

Natasja Douma kreeg haar eerste pianolessen van haar grootmoeder, de concertpianiste Rouli Schijf-Verhoog. Nadien studeerde zij aan de conservatoria van Dn Haag en Amsterdam. Tevens studeerde zij in 2000 liedbegeleiding bij Rudolf Jansen met als resultaat: diploma+onderscheiding. Inmiddels treed zij op als solopianiste en als begeleidster en in kamermuziekverband in diverse Europese landen.Tevens is zij als piano-docente verbonden aan het Haags Conservatorium. Natasja won tweemaal het SJMN concours voor piano. In 1993 ontving zij de 2e prijs op het Concours om de Europese Muziekprijs in Antwerpen.

( 2 oktober 2011)

Harrie van der Loop, doedelzak, mondharmonica, saxofoon, klarinet, fluiten

Geboren op 1 mei 1948  in Eindhoven en woont sinds 2003 in Vught.  Op zijn vierde leerde hij blokfluit spelen en hoorde hij zijn vader steeds bezig op zijn mondharmonica. Later vroeg hij aan hem “hoe doe je dat”? “Dan moet je goed kijken, jongen “ was het antwoord, Harrie’s zussen speelden accordeon en banjo en hijzelf op zijn 8ste jaar ook accordeon. Na een half jaar moest hij ermee stoppen omdat hij Tulpen uit Amsterdam  speelde op zijn eigen manier en niet zoals het moest. Toen hij 10 jaar was mocht hij bij de Harmonie Philetonia en na zijn elfde jaar speelde hij alles van de radio na inclusief het Ave Maria dat zijn vader bij het kerkkoor zong.  Van een buurman leerde hij klepperen, van een andere buurman kreeg hij orgelles en van een latere buurman keek hij dwarsfluit af. Daarnaast heeft hij zichzelf saxofoon, vele andere instrumenten en heeft hij zich ook de muziektheorieën eigen gemaakt. Met zijn ensemble EMOYENI heeft hij diverse optredens verzorgd in binnen- en buitenland. In de loop der jaren heeft hij talloze muziekinstrumenten verzameld uit alle windstreken en zijn verzamelwoede op dit gebied is nog lang niet uitgeblust.Sinds een aantal jaren is zijn passie om als muziekleraar zijn kennis over te brengen aan eenieder die een instrument wil beheersen.

( 2 oktober 2011)

Dorien Cregten, dwarsfluit

Dorien, woonachtig in Vught speelt al dwarsfluit sinds haar 9e jaar. Heeft lessen gevolgd bij Dick Mooy (v/h Brabants orkest), Frans van de Wiel (Brabants orkest) en Martien van Woerkom (docent Brabants Concervatorium). Zij heeft gespeeld in Het Bosch’ Philharmonisch orkest en in het Philips-orkest Eindhoven. Dorien musiceert nu in verschillende ensembles w.o.het Bosch’ Blazers Ensemble. Jeanne Verhoeven-Olijslagers en Dorien Cregten treden veelal met succes gezamenlijk op bij uiteenlopende muziekuitvoeringen.

( 2 oktober 2011)

Rob Grosveld, piano

Rob  is geboren in Bandung (Indonesië). Op zijn 6e jaar begon hij met pianospelen en is eigenlijk nooit meer gestopt met muziek maken. Na in enkele coverbands gespeeld te hebben, trad hij als 16-jarige al live op in diverse danszalen door heel Nederland met zijn eerste band “The Sherlocks”. en daarna met de band “Pandora’s Box”; allemaal ensembles die uit mannen bestonden. Na veel toeren en tijdsinvestering formeerde Rob zijn eigen band “Pasta”; een van zijn belangrijkste pijlers  was dat ook een zangeres deel uitmaakte van de groep waardoor er ook een breder en aantrek-kelijker  repertoire bereikt kon worden. De muziek van “Pasta”bestond voornamelijk uit het bewerken van covers; hoofdzakelijk vonden optredens plaats in podia van kleine en grote discotheken. En nog steeds vindt Rob het belangrijk om zowel covers en nieuwe nummers een eigen geluid te geven en is het bewerken van muziekstukken een favoriete bezigheid; daarnaast dient de kwaliteit van de muziekuitvoering op een hoog niveau te staan, wekelijks reperteren is derhalve een must. Momenteel maakt Rob, samen met Kelly Thomassen deel uit van de band “Marasquin” bestaande uit 2 dames en 3 heren; Naast het musiceren is Rob pianostemmer van beroep, waardoor hij dagelijks met zijn, van jongsafaan grote passie ~ muziek ~, bezig mag en kan zijn.  Rob en Kelly treden ook veel als duo op, en hun dochtertje Faye is daarbij regelmatig de belangrijkste toehoorster en fan.

( 2 oktober 2011)

1 gedachte over “CV’s musici, Huisconcerten”

  1. De website ziet er zeer verzorgd uit. Houd deze dan ook zo veel mogelijk actueel.
    Ook de informatie van musici is uitgebreid en pretrtig om te lezen.
    Ga zo door en succes verder !!
    Henri Lievens
    Valkenswaard

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.