Jaarverslag 2020;~ een jaar in C-mineur ~

Dat  was het dan, 366 dagen 2020, een jaar dat we niet meer zullen vergeten; niet zozeer vanwege de muzikale hoogtepunten, maar juist door het ontbreken daarvan vanwege alle narigheid die de coronacrisis vanaf begin maart teweegbracht en ons in C (corona) mineur deed stemmen.
Het bestuur kon niet anders doen dan besluiten de ELBRIMALE huisconcerten, ELBRIMALE MUSICALE – Vught, ELBRIMALE & KUNST af te gelasten. Bij ELBRIMALE Tour de Kiosques & Terrasses konden we slechts op 1 kiosk (Son) en 1 terras (De 12 trappisten-Nemerlaer in Haaren) musiceren en ook het uitreiken van de ELBRIMALE Toonkunstprijs kon geen doorgang vinden. Het Maurick College bleek in staat toch het Maurick Muziekconcours te organiseren, zij het zonder publiek, (wel via live stream te volgen), waardoor we toch de ELBRIMALE Aanmoedigingsprijs konden uitreiken aan de winnaar t.w. pianist Maurits Bouma.

Voorzitter Leo Willemen, autodidact pianist, heeft nog 41 optredens kunnen verzorgen, vnl. zoals gebruikelijk bij zorginstellingen en verpleeghuizen ( 2019: 179). Vermeldenswaard is nog zijn optreden bij de nieuwjaarsbijeenkomst van het MKB in Vught; bij een 40 jarig huwelijks-feest in Reusel; bij de officiële openingshandeling van de fontein” de Uitspatting” nabij ZC Hof van Hintham ~ Hintham/’s-Hertogenbosch, samen met zanger/gitarist Nico Weijns; bij een pianorecital bij de jaarafsluiting van de Kalligrafie Vereniging Mercator in Culemborg.
Alle geplande kerst- (2020) en nieuwjaarconcerten (2021) zijn niet door kunnen gaan.

Door een gemeentelijke herindeling is het dorp Helvoirt per 1.1. 2021 toegevoegd aan de Gemeente Vught. Teneinde de nieuwe samenwerking te ondersteunen is een zeer fraaie en kleurrijke Glossy uitgebracht waarin vele gemeenschappelijke zaken van beide dorpen worden belicht. Paginagroot maakt ook de Stichting ELBRIMALE Fonds deel uit van deze glossy, een mooie PR. 

Het bestuur kwam 2 maal in vergadering bijeen en heeft reeds besloten enkele data vast te leggen voor het jaar 2021. Zo zijn de ELBRIMALE Huisconcerten gepland in het weekend van 16,17 en 18. Het muzikaal evenement ELBRIMALE MUSICALE- Vught wordt op zondagmiddag 24 oktober gehouden. De musici/vocalisten, die helaas in het 10 jarig jubileumjaar 2020 niet konden optreden, zijn allen voor 2021 uitgenodigd en hebben ook toegezegd; dat geldt ook voor de 8 deelnemende  locaties.
Ook zijn we voornemens ELBRIMALE Tour de Kiosques & Terrasses en ELBRIMALE & KUNST voort te zetten.  Dit alles natuurlijk onder het onmiskenbare voorbehoud dat corona en/of ander malheur geen roet in het eten gaat gooien. We houden u tijdig op de hoogte.

Er werden 3 edities van onze nieuwsbrief “ELBRIMALE ‘notes’ “ verzonden (incl. afgelastingen concerten). Door de donaties van de optredens in 2020 en vanwege het feit dat we weinig uitgaven hebben gehad kon het jaar 2020 met een bescheiden positief financieel resultaat worden afgesloten hetgeen we goed kunnen gebruiken voor het komende jaar/komende jaren.

Al met al toch een jaar waarin de coronacrisis ons dagelijks leven beheerste, waarin musici ons niet meer van hun kunst konden laten genieten, waarin zoveel mogelijk thuisblijven het devies was, kortom: alles in mineur. Het bestuur hoopt mét u allen dat 2021 uiteindelijk zal omslaan in een majeur genoegen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.