Finale “Vught Klassiek” ELBRIMALE TOONKUNSTPRIJS 2019 voor pianist, Florian Verweij

Op zondag 24  november was de finale van concertserie “Vught Klassiek”  op Landgoed Huize Bergen. Zonder tekort te willen doen aan de uitstekende muzikale/technische kwaliteiten van de twee andere finalisten, t.w.: de pianist Anto Bayram Karamenderes,  duo Pál László Szomora, viool & Anastasia Kozhushko, piano,  was het Elbrimalebestuur het snel unaniem eens dat de ELBRIMALE TOONKUNSTPRIJS 2019 kon worden uitgereikt aan pianist, Florian Verweij (1997).  Hij voldeed het meest aan de Elbrimale criteria; zijn virtuoze technische vaardigheden en gevoelige speelwijze raakte het bestuur het meest en was noot voor noot genieten. De ELBRIMALE TOONKUNSTPRIJS bestaat uit een fraaie bokaal en een bedrag van € 250,=.  Ook de Persprijs en de Prijs Vrienden van Vught Klassiek waren voor Florian Verweij. De Vughtse wethouder , de heer Toine van de Ven,reikte de publieksprijs uit aan Anto Bayram Karamenderes. 
Florian Verweij (1997) begon op zesjarige leeftijd met piano spelen bij Siebert Nix. Met elf jaar studeerde hij verder bij Marcel Baudet en combineerde zijn pianostudie met schaken en studeert hij sinds zijn zeventiende jaar bij pianopedagoog Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Naast diverse concerttours heeft Florian in Zwitserland en Duitsland opgetreden en was hij te horen in de Kleine Zaal en de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ’t IJ en de Anton Philipszaal; tevens won hij reeds diverse nationale en internationale prijzen.Kortom een toptalent van formaat, en een waardige prijswinnaar. Het was volop genieten op Landgoed Huize Bergen bij deze geslaagde finale van de 9e editie van “Vught Klassiek”. De presentatie was deze zondagmiddag in handen van Mylan Tran die de enthousiaste verbinding bleek tussen de musici en het talrijke publiek.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.