27e Maurick Muziek Concours ELBRIMALE Aanmoedigingsprijs 2019 voor Do Klerx (H4C) op marimba

Op vrijdagavond 22 november j.l. vond voor de 27e keer het Maurick Muziekconcours plaats. In het volle Forum van het Maurick College stonden 31 leerlingen van zowel de onderbouw als bovenbouw op het podium om allen te laten genieten van hun muzikale passie; piano, dwarsfluit, gitaar, klarinet marimba, viool, zang, als solist of in verschillende combinaties en variaties, zowel qua muzikaliteit, techniek en performance. In het intermezzo liet het Maurick Selectiekoor zich van haar beste kant horen. De 8-hoofdige jury , waarvan Leo Willemen ~ voorzitter van de Stichting ELBRIMALE Fonds~ ook deel van uitmaakte, had weer een moeilijke taak om in de vergelijking van de talentvolle “appels en peren” de punten toe te bedelen en winnaars en winnaressen te bepalen.  Juryvoorzitter, Mevrouw Anja van Mackelenbergh, v/h muziekdocent en 27 jaar geleden bedenkster van het Concours mocht de 1e prijs (van de bovenbouw) toekennen aan Do Klerx (H4C) die op zijn bijzonder instrument , de marimba, het nummer “Despedida” van Componist Ney Rosauro ten gehore bracht, en wel heel bijzonder samen met zijn oma Ria Klerx op de vleugel.
Amy de Bruijn van GY3B mocht van de onderbouw de 1e prijs in ontvangst nemen; Amy liet met haar vertolking van “Fly me tot he moon” van Frank Sinatra alle aanwezigen met haar optreden versteld staan, niet allen van van haar uitstekende zangtalent, maar ook van de voortreffelijk toepasselijke theatrale act. Ook voor haar een groots applaus van het enthousiaste publiek.
Leo Willemen overhandigde namens het bestuur van de Stichting ELBRIMALE aan winnaar Do Klerx de ELBRIMALE Aanmoedigingsprijs, een oorkonde en een bedrag van € 75,= voor zijn muzikale persoonlijke ontwikkeling en hij prees ook alle deelnemers met:  ” al het kunnen begint bij durven” voor hun bijzondere prestaties.  Al met al een fantastisch geslaagde avond, met drankjes en eigengemaakte hapjes en op uitstekende wijze gepresenteerd door docente Martine Huijbregts. Organisator Coen Swinkels en zijn medemuziekdocenten mogen met trots en tevredenheid weer terugkijken op deze 27e keer.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.