ELBRIMALE & KUNST 2019, concert en dans in Kasteel Maurick-Vught, een feest voor oor en oog.

Muisstil was het in de drukbezette Orangerie van Kasteel Maurick, niemand die zelfs een kuchje waagde bij het luisteren naar het verfijnde gitaarspel van mastergitarist Enno Voorhorst. Meesterlijk hoe hij op het podium soleerde en de snaren beroerde bij o.a. de vertolking van Asturias van I. Albeniz en Recuerdos de la Alhambra van F. Tárrega; maar ook met stukken van Dyens, Villa Lobos, Paradiso en Domeniconi wist hij met zijn fantastische melodieuze gitaarklanken de toehoorders tot het uiterste te boeien.Enno Voorhorst concerteert op vele nationale en internationale podia en heeft diverse CD’s op zijn naam staan; het was een feest om deze gitaarvirtuoos te mogen meemaken getuige ook het enorme applaus dat hem ten deel viel. (zie: www.ennovoorhorst.com en youtube

Voor het vierde achtereenvolgend jaar organiseerde de Stichting ELBRIMALE Fonds samen met de Kunststichting Vught op zondagmiddag 17 november een bijzonder evenement onder de titel:  ELBRIMALE & KUNST. Ook dit jaar werd de muziekkunst aan de danskunst gekoppeld. 

De ca. 30 danseressen van Maurick Dance Company (MDC) verstonden ook dit jaar weer de kunst om de dans geheel te vereenzelvigen met de muziek in al haar variaties: van ballet tot jazz, van Spaans tot modern.  Gekozen was voor het thema: dance tot he world:  van de cowgirls uit het wilde westen tot de kozakkendans uit Rusland; van Spaanse furie tot Hongaarse rhapsody, van het Franse chanson tot Weense wals en meer en meer.
De brugklassers, klas 2 en 3 van de onderbouw en talenten uit de bovenbouw van het Maurick College gaven een performance ten beste, uitstekend ingestudeerd en van een hoog niveau, met prachtige nieuwe en op de muziek geënte kledij. Wat een klasse, fantastisch om naar te kijken en de geweldige passie van de jongedames mee te beleven. Ook voor hen was er grootse applaus van het dankbare publiek. (zie: www.maurickcolle.net  en youtube:MDC Vught

Kortom, het was volop genieten, waarover beslist nog met genoegen zal worden nagepraat. De organiserende besturen kijken dan ook met grote tevredenheid terug op een weer een zeer geslaagde co-productie, die beslist in 2020 weer op beider agenda wordt gezet. Dank ook aan Kasteel Maurick voor hun geweldige positieve en plezierige en coöperatieve medewerking aan dit festijn.    

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.