ELBRIMALE Huisconcerten 2019, 12,13,14 april, was fantastisch muzikaal genieten

Zo’n ongeveer 160 muziekliefhebbers hebben in het weekend van 12-14 april j.l. ontzettend genoten van het optreden van Trio Flou Artistique uit buurland België. Een heerlijk gevariëerd (licht) klassiek programma werd in dit weekend 4 maal ten gehore gebracht. Het Trio bestaat uit: Antoinette Tronquo, piano; Maria-Laura Schoutetten, viool en Alycia Gustave, viool. Werkelijk professionele virtuozen van hoog niveau die de gasten tracteerden op o.a. werken van Vivaldi, Brahms, Shotakovitsch; ook van Kreisler, Alnaes en Piazolla. Heel bijzonder was de vertolking van “Elegie”uit suite voor 2 violins en piano van de componist Ante B.K.  Een staande ovatie na afloop van het concert was dan ook het bewijs de grote waardering voor hetgeen ten gehore werd gebracht.
Leo Willemen ~autodidact pianist, moderator/organisator en gastheer zorgde op zijn eigen wijze voor de “breaks” met o.a. Mozart, Rubinstein en Tchaikovsky;…… spelend bij de gratie van de improvisatie. Na afloop werd er onder het genot van een drankje en hapje door velen nog eens gezellig nagepraat en kon men zich met de musici onderhouden.  Kortom, het waren in alle opzichten weer fantastisch huisconcerten, getuige ook de vele positieve mondelinge reacties, ook via mail, post en anderszins.
Dus wat de ELBRIMALE-organisatie betreft, op naar de 17e keer in 2020; bij leven en welzijn uiteraard.

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.