ELBRIMALE Huisconcert, april 2017; in alle toonaarden genieten

4 concerten in het weekend van 21,22 en 23 april, een record aantal aanmeldingen, “nagenoeg volle bak”, en uit de vele lovende reactie van de bezoeker mag worden vastgesteld dat deze 14e keer weer in alle toonaarden genieten was. In de eerste plaats van de ” door de wol geverfde” gelouterde virtuoze musici:  Marieke Keser, violiste en haar man Alex Geller, cellist. Een van de bezoekers: “wat een genot, ik heb nog noot een cello van zo dichtbij gezien en horen spelen, wat een prachtige klank en knappe techniek, ik was best af en toe emotioneel.”  Het duo bracht o.a. stukken van Boccherini, Albinoni, Glière, Bach en Purcell, maar ook gewaagd een stuk van de 20e eeuwse componist H.F.  Andriessen; Marieke gaf op een spontane wijze toelichting/anekdotes  m.b.t. de te spelen nummers en de componisten. Voorwaar een lust voor oor en oog.  De Stichting ELBRIMALE Fonds bestaat in 2017 15 jaar, een 3e lustrum dus. Het ELBRIMALE logo kent twee statements t.w.” muziek=emotie”  en “muziek is als de wind”. Het repertoire van organisator en autodidact pianist Leo Willemen was dit jaar toepasselijk op deze twee statements gebaseerd.  Het redelijke weer, de koffie, thee, de (inmiddels traditionele) lekker koekskes en dito  hapjes en drankjes na afloop, completeerden het volop  genieten van een weer bijzondere 14e huisconcert. Volgend jaar  de 15e keer, dus op naar een bijzondere lustrumviering in april 2018.

 

Een reactie plaatsen